Carnaval, ik ben een echte snoepkont.

Carnaval. 
Ik ben een echte snoepkont. Haribo heeft geen verrassingen meer voor mij. Maar ook chocolade en ik zijn goede vrienden. 
En wist je dat het nog veel lekkerder smaakt als je het zelf gemaakt hebt? Daarom duik ik regelmatig de keuken in om heerlijk zoete baksels te maken. En mijn dochters helpen heel graag mee, zowel met bakken als met het opeten ervan. 

Met carnaval in ons hoofd hebben we deze week carnavalspopcakes gemaakt. Een popcake is een rond cakeje op een stok. Maar je kunt natuurlijk ook cupcakes maken. 
Als de cupcakes uit de oven komen en ze zijn afgekoeld, kun je aan de slag. 
Als basis gebruiken wij gesmolten chocolade. We dopen de cakepop of bovenkant van de cupcake in de chocolade. En dan moet je snel zijn. Zolang de chocolade nog niet hard geworden is, kun je de versiersels toevoegen. Denk aan gekleurde bolletjes als confetti, reepjes fondant als serpentine of andere leuke gekleurde vormpjes. Het is ook leuk om, wanneer de chocolade hard geworden is, in een andere kleur chocolade versiersels aan te brengen. 
En dan..... smakelijk!!!

 

Dit blog is geschreven door mijn zus Nadja Verberne. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.