DE GEBOORTE VAN EEN JONGENSMOEDER: SPIJKERBROEKEN MET GATEN

Wat een vreemde gewaarwording was het toen wij na drie meiden van de gynaecoloog te horen kregen dat ik in verwachting was van een jongetje. Ik heb er serieus wel een paar weken aan moeten wennen. Begrijp mij niet verkeerd, ik was in de wolken dat het een jongen was! Maar ik wist helemaal niet hoe dat werkte “een jongetje”. 

 

EN TOEN WAS HIJ DAAR... MIJN JONGEN

Met de geboorte van mijn zoon brak er dus een nieuw tijdperk aan! Voor wie, net als ik, geen jongens gewend is zal ik het even kort toelichten. Je moet dan denken aan het meerdere malen per dag onder geplast worden bij t verschonen  en ook aan piemelgrapjes, plasserprobleempjes, NEXT LEVEL klim- en klauterwerk en natuurlijk het eerste bezoek aan de EHBO post met de ambulance nog voor zijn tweede verjaardag! Want ohh wat is deze heerlijke jongen een wildebras!

Vanaf 3 mei 2016 ging er een wereld voor mij open. En daar veranderde ik dus van een zelfbenoemde stoere meisjesmama in mijn ware aard: de jongensmoeder

Mijn eigen voorliefde voor alles met een dikke V8 motor, snel is en ronkt werd dus naadloos beantwoord door mijn zoon! Deze jongen zijn eerste woordje was niet mama of papa maar auto! Al zijn speelgoed moest dan ook snel zijn, botsen of kapot kunnen gaan. En zo ging het dus ook met zijn kleding!

 

KAPOTTE KNIEEN IN EEN SPIJKERBROEK 

Aangezien onze jongen zijn autocollectie bijna dagelijks uitbreiding kreeg kun je jezelf wel voorstellen dat er hele dagen op de knieën gespeeld werd. En voor het eerst in mijn leven had ik een spijkerbroek met gaten op de knieën in mijn handen!

Van te voren werden broeken bij ons minimaal door 2 of 3 kinderen gedragen maar met deze jongen was daar een einde aan gekomen. Deze broekenverslinder heeft al vele spijkerbroeken en joggingbroeken kapot gekregen. Scheuren, gaten noem het maar op! Ik weet dat spijkerbroeken met scheuren of gaten op de knieën heel erg hip en in zijn maar deze hoorde er toch echt niet bij.

Nu ben ik niet zo handig met het naaimachine en naald en draad maar het opstrijken of naaien van een patch zoals in grootmoeders tijd was niet iets wat ik zag zitten. Dus kapotte broeken verdwijnen dan in ons huis in de vuilnisbak of wordt een speeltje voor de hond van geknoopt.

 

SPIJKERBROEK MET VERSTEVIGDE KNIEEN

Vanaf dat onze jongeman is gaan kruipen zijn de spijkerbroeken niet aan te slepen en is hij ook in het bezit van minimaal 8 passende spijkerbroeken per seizoen die aan het einde van het seizoen allemaal op zijn. Er zijn in 3,5 jaar toch wel zo’n 35 a 40 spijkerbroeken versleten dus mag ik mezelf onderhand wel een jongensbroeken expert noemen. 

Altijd zoekende naar de leukste spijkerbroeken met een goede pasvorm en ook nog eens vriendelijk voor mijn portemonnee, kwam ik uit bij de webshop van HIP

Via deze webshop vond ik een hele collectie van TYGO & vito spijkerbroeken met een hele mooie pasvorm en een vleugje stretch voor maximale beweeglijkheid! Geen overbodige luxe met onze wildebras! De webshop had tevens een vestiging in mijn eigen dorpje Valkenswaard! Dus kon ik ook rustig even gaan passen omdat ik het merk van te voren nog niet kende.

Toen Tamar mij na vele bezoekjes aan de winkel vroeg om de nieuwe spijkerbroek van TYGO & vito skinny fit jeans met extra kniepatches te testen zei ik natuurlijk volmondig ja!

 

TYGO & VITO: EEN STOER MERK VOOR JONGENS

De skinny jeans van TYGO & vito bestaat uit 78% katoen, 20% polyester en 2% elastan. Dit zorgt ervoor dat hij zelfs met zijn skinny fit voldoende bewegingsvrijheid biedt aan je kind. 

 

Zelf ben ik echt een fan van skinny jeans voor jongens met lagere zakken op de achterkant. Dat geeft de broek een beetje die baggy look terwijl deze toch mooi aansluit. Een echte stoere look zonder dat de spijkerbroek van zijn billen afzakt.

 

Met het verstelbare tailleband elastiek kun je de broek verstellen naar de perfecte maat. De jeans van TYGO & vito zijn vanaf maat 92 tot en met 152 te bestellen. Het zijn losse maten, dus geen combi maten zoals 98/104. De broek valt qua lengte perfect op maat. Onze jongen draagt maat 104 en is zelf 100 cm lang. Maat 104 geeft mij de mogelijkheid om de broek zeker 4-6 maanden te kunnen dragen. Waarbij ik deze in het begin nog heel stoer een keertje omsla bij de broekspijpen. 

 

EEN DIKKE AANRADER DEZE SPIJKERBROEK

Na uitvoerig veel spelen in zijn spijkerbroek op zijn knieën, in de bossen, tuin etc kan ik deze jeans van TYGO & vito skinny fit jeans patches  100% aanraden! Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. De spijkerbroek heeft door zijn verstevigde knieën zeker 2/3 aan levensduur erbij gekregen en wellicht dat ik hem zelfs voor een volgend kindje (neeeee niet meer bij ons!) kan doorgeven. Maar dat zal ik jullie over een half jaar laten weten! 

 

 

Liefs, Petra

 

Wil je nog “inside information” over deze broek volg mij of Hip dan op Instagram en kom maar door met je DM’s 

 

Over Petra: Petra is naast moeder van drie wilde dochters en één zoon ook werkzaam in de marketing bij een groot recreatiepark en runt samen met haar man hun eigen restaurant. Met dit blog krijg je een klein kijkje in de keuken van een drukke, beetje wilde en gekke mama.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.