EEN FABELTJE ONTKRACHT: JONGENSKLEDING IS NET ZO LEUK ALS MEISJESKLEDING!

EEN FABELTJE ONTKRACHT: JONGENSKLEDING IS NET ZO LEUK ALS MEISJESKLEDING!

 

Toen ik na drie dochters nog een keer zwanger mocht worden hadden wij al een soort “Robbert ten Brink gezin” in gedachte, een meidengezin! Je kunt je niet voorstellen hoe verrast ik was toen het bleek dat we een jongen kregen en hoe opgelucht mijn man was. Eindelijk wat meer testosteron in huis!  

Samen met mijn jongeren zussen en broer hebben wij al een vloedgolf aan meisjes op de wereld gezet. De huidige tussenstand is 9 kinderen waarvan 7 meiden en slechts 2 jongens. Kun je je voorstellen hoeveel roze muisjes wij gegeten hebben?! En hoe verwend de jongens bij ons worden…

 

JONGENSKLEDING IS HARTSTIKKE SAAI!

Al die jaren voordat ik dus een jongen kreeg hoorde ik van iedereen om mij heen dat je voor jongens nooit zo’n leuke of mooie kleding kon kopen als voor meisjes. Ik beken! Ik heb mijzelf hier ook schuldig aan gemaakt hoor! Wist ik veel, ik had er namelijk nog geen verstand van ????

Toen mijn vriendinnetje haar derde en vierde kindje kreeg, beide ook jongens, ging ik helemaal los! Het voelde als een sport om de meest stoere jongenskleding als kraamcadeau te vinden. Ik speurde het internet af en ging uiteraard naar de verschillende winkeltjes in Valkenswaard waar ze kindermode verkopen en ik altijd weet te slagen.

Nadat ik had geoefend met kraamcadeaus voor de jongens van mijn vriendin kon ik nu eindelijk eens zelf gaan shoppen voor mijn aankomende jongentje. En eigenlijk durf ik het niet te vertellen want, Sssssttttt…. mijn man leest ook mee, maar sjonge jonge wat heb ik veel leuke jongenskleding gevonden en gekocht de afgelopen 3,5 jaar!

 

WEINIG TIJD ZORGT VOOR EEN KRITISCHE BLIK OP JONGENSKLEDING

 Het grootste voordeel aan het kopen in een stenen winkel / kindermode speciaalzaak vind ik toch echt de persoonlijke service, kleding even kunnen voelen en passen, prettig retourbeleid en uiteraard dat het allemaal mooi ingepakt wordt als ik daar om vraag. 

Maar hoe vaak is het nou echt haalbaar om op je gemak te gaan winkelen met 4 kids, een aantal dagen buiten de deur werken, een eigen zaak waar ook het nodige op kantoor voor gedaan moet worden (soms tot in de late uurtjes) en een man die tot diep in de nacht werkt 6 dagen per week. Nou daar kan ik kort over zijn: Niet vaak! Eigenlijk nooit.

Ho Ho…. En nou niet denken dat ik zielig ben hoor want dat compenseer ik ruimschoots met een aantal goede webshop adresjes, waaronder die van Hip. Mazzeltje daarbij is dat ik tussen de soep en de aardappelen door ook even langs kan rijden om iets te kopen. Vaak stuur ik een berichtje via Instagram of Facebook naar Tamar en legt ze de kinderkleding al voor me klaar.

Eigenlijk ben ik best een makkelijke shopper of zoals mijn man het zou formuleren: Geef ik (veel te) snel en (veel te) eenvoudig veel (te veel) geld uit…. Oeps!

EFFECTIEF WINKELEN OP WEBSHOP OF IN DE WINKEL

Een noodzaak om geen uren te shoppen (online en offline) is dat ik, eenmaal bekend met een paar goede merken zoals TYGO & Vito, ook echt merktrouw wordt. Uiteraard heb ik geen zin om iets retour te brengen of sturen! Een miskoop doe ik na ruim 18 jaar moederschap dan ook bijna nooit meer. Ik let op goede kwaliteit, hoog zitcomfort (voor de gevoelige harries bij ons thuis), consequente maatvoering, gewenste stijl (per kind dus totaal verschillend) en voor een groot gezin als de onze, de PRIJS!

Qua jongensbroeken heb ik dan ook maar twee spijkerbroekmerken die ik altijd koop voor mijn jongen, waaronder TYGO & vito. Ik heb voldoende jongensmerken gezien en getest maar deze bevallen mij t beste. Pasvorm, stoerheid, kwaliteit en de prijs spelen dan ook de beslissende rol.

De kleding van TYGO & vito is dus kwalitatief hoogwaardig! Zeer geschikt voor onze Sjef Stuntpiloot, die minimaal 4 x per week een buikschuiver en snoekduik maakt! Of bijvoorbeeld als dweil door de winkel gesleept wil worden. Mocht je dus ooit een vrouw verhit door de PLUS zien wandelen/slepen met een kind aan de wagen hangend, Yes its me!

De nieuwe jongensbroeken van TYGO & vito met extra kniepatches zijn dus een “gift from heaven” voor mij zorgen er voor dat de broek er nog stoerder uit ziet en extra lang mee gaat.

De collectie van TYGO & vito is nu ook aangevuld met gave truien, joggingpakken en jassen. Wie mij een klein beetje kent weet dat ik een zwak heb voor fluor accenten en opvallende prints. Zo nu en dan mag de kleine man des huizes zelf even zijn kleding uitkiezen voor de peuterspeelzaal. Dan zal het een racetrui met spijkerbroek en raceschoenen worden of zijn spiderman onesie.

Tja, wat zullen we er van zeggen? Later hebben we de foto’s nog om hem er mee te pesten ????

 

EVEN BACK 2 BUSINESS

De nieuwe broek van TYGO & vito met de knie patches die we ook weer grondig gingen testen vind ik qua wassing en stiknaden echt helemaal mijn smaak! Love it! De stof voelt iets minder stretchy (78% katoen, 20% polyester, 2% elastan) dan de grijze spijkerbroek van TYGO & vito die ik onlangs al uittestte maar heeft wel dezelfde samenstelling. De wassing is een mooie “used denim washed”. Achterop zitten dubbele pocketzakken. Erg stoer en goed te combineren met allerlei stijlen zoals een mooie trui met fluor accenten, vest of een mooie zwarte blouse en bowtie tijdens de kerstdagen.

 

Genoeg gekletst voor vandaag! Wil je nog “inside information” over de kleding van TYGO & vito volg mij, HipTYGO & vito dan op Instagram of Facebook en kom maar door met je PBtjes en DM’s 

 

Over Petra: Petra is naast moeder van drie wilde dochters en één stuntpiloot zoon ook werkzaam in de marketing bij een groot recreatiepark en runt samen met haar man hun eigen restaurant. Met dit blog krijg je een klein kijkje in de keuken van een drukke, beetje wilde en gekke mama.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.