Knutselen voor de koning.

Knutselen voor de koning.

 

In de aanloop naar koningsdag is het natuurlijk super leuk om lekker te knutselen. (knutselen is nl altijd leuk!) Ik heb daarom een paar knutseltips op een rijtje gezet.

Delfts blauwe bordjes: Nodig: Witte Kartonnen bordjes, en blauwe stiften. Het bordje kan je naar nu versieren zoals je het zelf leuk vindt. Je kan oa een tulp, molen, boot, of delfts meisje en jongentje er op tekenen. Ook de randen zjn leuk om te versieren met bv streepjes. De bordjes kan je aan de muur hangen, of aan een slinger.

Bron: Pinterest.

Broche 1: Nodig: lijm, Cupcake Vormpjes  op de kleuren Oranje, rood en wit. Een Macaroni strikje, een lintje en een broche speldje.   Leg de verschillende cupcake vormpjes in elkaar en begin met de grootste, Doordat de kleinste nu bovenop zit zie je de verschillende kleurtjes heel goed. In het midden lijm je nu de macaroni strik. Deze kan je evt nog een kleurtje geven met een stift of verf. Het lintje kan je om of onder de strik lijmen. Op de achterkantlijm je nog twee lintjes, die onder de cupcakes uit moeten komen. Als laatste lijm je er nu de broche op vast. Even laten drogen, en je hebt een super leuke broche.

Bron: Pinterest.

Broche 2: Nodig: Strijkkralen rood/wit/blauw, een broche. Optioneel zijn lintjes en een roosje. Een strijkijzer en bakpapier.          Maak met de strijkkralen een figuur naar keuze. Dit kan bv een vlag zijn, of klomp, of hartje, of molen. Zodra deze klaar is strijk je de kraken aan elkaar. Let op, leg er een velletje bakpapier tussen, anders plakt alles vast aan je strijkijzer.                             Zodra alles is afgekoeld kan je de broche er achterop lijmen en het evt versieren met de lintjes en roosjes.

Bron: Pinterest.

DIY vlag: Voor de naaisters onder jullie heb ik ook nog een leuke vlag om zelf in elkaar te naaien. Dit pakketje bevat de stof, biaizband en lintjes. En een beschrijving natuurlijk. Geen zin om zelf te naaien, of twee linkerhanden? Ik heb er ook twee al vast gemaakt. Deze hoef je alleen nog aan een vlaggenstok vast te maken.

Bron: Blontt.nl (mijn vroegere webshop)

Ketting: Nodig: lijm, Rood-wit-blauw lint, 1m. Ovaal stuk karton (hoogte 10cm), rood band of lint, kleine stukjes oranje lint, en een uitgeprinte afbeelding van de koning en/of koningin.                                                                                                           Lijm de uitgeprinte afbeelding op het stukje karton, en knip de randen bij, zodat deze passend zijn. versier de randen door het rode band daar op vast te lijmen. Het lange lint maak je passend om de hals, en lijm je vast aan de achterkant. Je kan nu alles nog versieren naar keuze met lintjes en roosjes. En zodra het droog isheb je een super leuke ketting!

Bron: Pinterest.

 

Veel Knutsel Plezier!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.