Milieu vriendelijker

Laten we het eens over het milieu hebben.

Ik ben me er heel erg bewust van dat de kleding industrie eigenlijk helemaal niet zo goed is voor het milieu. Maar we kunnen onze kinderen ook niet in hun blootje laten rondlopen. Daarom heb ik mijn best gedaan om merken te vinden die het milieu zelf ook belangrijk vinden. En dat is gelukt!

B.Nosy maakt veel gebruik van oranic cotton. Maar dit merk heeft bv de winterjassen gemaakt van gerecycled polyester. De scrunchies zijn gemaakt van restmaterialen, en de bikini's en badpakken zijn gemaakt van 80% gerecycled polyamide. en van de restmaterialen maken ze weer nieuwe badkleding. Een deel van de denim collectie is gemaakt van plastic van petflessen. B.Nosy heeft ook korte filmpjes gemaakt over hoe zij hun best doen voor het milieu. Klik daarvoor op de gelinkte woorden.

Moodstreet heeft gekozen voor GOTS gecertificeerde kleding. Wat is dat? Het begint al bij het inzaaien en oogsten van de katoenplant. De GOTS landbouwnormen staan het gebruik van pesticiden niet toe. Hierdoor wordt de bodem niet aangetast, blijft de lucht schoner, wordt er minder water verbruikt en is het energieverbruik minder. Door GOTS-gecertificeerd biologisch katoen te verbouwen, blijven boeren en hun gezinnen veilig. Ze worden niet blootgesteld aan giftige chemicaliën in het veld of via hun voedsel- en watervoorziening. Door GOTS-certificering moeten alle verwerkers en fabrikanten voldoen aan sociale criteria, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Dit zorgt ervoor dat veel mensen worden beschermd en eerlijk worden betaald. I
Volgens de GOTS-vereisten zijn de polybags die Moodstreet gebruikt van gerecycled plastic.

Blue seven heeft als doel om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en kleding zo eerlijk mogelijk te produceren. Ook maken ze veel gebruik van organische katoenen.

The new Chapter hecht veel waarde aan het perfecte plaatje, maar ook aan het grotere geheel. Daarom ontwerpen ze hun kleding met duurzame materialen, rekening houdend met zowel de wereldwijde impact als de groei van alle kinderen. De unisex kleding kan door het hele gezin gedragen worden, bv in de  verschillende seizoenen, of door toekomstige broers en zussen. Ook is de kleding gemaakt van CmiA. Cotton made in Africa (CmiA) richt zich op het steunen van boeren in ontwikkelingslanden. Door middel van training leren zij hoe ze de productie kunnen verhogen en de kwaliteit van de katoen kunnen verbeteren om een concurrerend product te kunnen leveren.
• CmiA streeft ernaar eerlijke handel in te zetten ten behoeve van armoedebestrijding;
• CmiA werkt hierbij samen met een aantal grote Retail organisaties, die hierdoor duurzamer geproduceerd katoen kunnen afnemen;
• Voor CmiA dient aan een aantal ecologische, sociale en economische criteria te worden voldaan. Hieronder vallen onder meer het verminderen en uitbannen van het gebruik van pesticiden en efficiënt grond- en watergebruik;
• Op sociaal gebied zijn bijvoorbeeld het recht op vereniging in een vakbond en het uitbannen van kinderarbeid en dwangarbeid aandachtspunten.
• De economische criteria tenslotte behelzen toegang tot marktinformatie, eerlijke transacties en voldoende productkennis;
• De productie waarvoor criteria gelden vindt plaats binnen zogenoemde CmiA units en omvat de katoen oogst en het ont korrelen/ ontpitten van de katoen.

   

 

TYGO & vito geeft om mens en milieu, NU en in de toekomst, FOR A BETTER NEXTERDAY.

  • Better jackets : De buitenstof van onze jassen is gemaakt in gerecycled polyester.
  • Better T-shirts & longsleeves : Bijna al onze T-shirts zijn van katoen gemaakt in Afrika. https://cottonmadeinafrica.org
  • Better jeans : Naast de standaard original denims hebben we natuurlijk óók de keuze voor een eco jeans. Deze jeans is gemaakt van biologisch katoen en op milieuvriendelijke manier gewassen. Deze jeans is te herkennen aan de groene rivet bij de linkerzak.
  • Better packaging : TYGO & vito verpakt zijn artikelen in gerecycled plastic zakken. Zo creëren we geen nieuw plastic op de planeet.

 

Zo helpen deze merken mee om onze planeet steeds een beetje duurzamer te maken. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.