Verkleed tips voor carnaval.

Hier in het Zonnige Zuiden kan je er niet omheen. Carnaval. 

Bij mij met de paplepel ingegoten. Als klein meisje van 1 jaar ging ik al mee in de polonaise.

 Jong geleerd is oud gedaan, dus ik vier dit feestje nog steeds. 
Al heel veel outfits zijn er hier voorbij gekomen. Heel soms een kant en klaar kostuum, maar bijna altijd zelf gemaakt of een bestaand pak opgepimpt. Standaard wat iedereen al aan heeft vond ik nooit leuk, en het is vaak ook veel goedkoper om iets zelf te maken/pimpen. 
Daarom heb ik voor jullie wat tips op een rijtje gezet. (je hoeft er niet eens heel handig voor te zijn) 
 

-Maak een cape. Met een cape kan je veel kanten op. Superhelden, prinsessen, roodkapje, maar ook bv politie agent of ridders. 
Nodig: 1 lap stof in een rechthoek geknipt. (De grote is afhankelijk vd leeftijd. Mijn jongens wilde altijd een lange cape.) Textiel lijm. Een koord, minimaal 50 cm. 
Vouw de bovenste rand ong 10cm om, en lijm het onderste randje naar binnen. (Ong 2cm). Lijm deze vast met de textiel lijm. 
Rijg het koord er door zodra de lijm droog is. Nu is de cape klaar, en kan je hem versieren. Dit kan met textiel stiften (opletten voor je eigen kleding ????), glitterlijm, of met stukjes stof die je vast lijmt op de cape. Je kan de kleding nu aanpassen aan de cape. (Alles vast naaien kan natuurlijk ook)
 

-RockStar. Een Rockstar maak je door een oude spijkerbroek af te knippen, en een paar keer te wassen. De broek krijgt nu een gerafeld randje. Neem een oud shirt wat je oppimpt met Opstrijk Applicaties, of met tekeningen met textiel stiften, of je maakt er een leuke knoop onderin. Ook kan je evt de mouwen er af knippen. Dit geeft een stoere look. Een spijkerjasje er over staat ook super stoer.
Duik eens in je kast voor oude kettingen in vrolijke kleuren, of bretels. 
En met een leuke gekleurde legging er onder maak je de outfit af. 
 

Dit kapsel van Juul is een mooi voorbeeld. Dit kapsel maakt de outfit helemaal af. Bron: Kapsalon de ijdeltuit uit Budel.
 
 

-Boef. Zoek in de kast naar een zwarte broek en trui/longsleeve. Zet een zwarte muts op, en hang een touw over je schouders. Simpel, maar wel leuk. 
 

-De badjas blijft ook altijd leuk. Voor deze outfit hoef je alleen je badjas uit de kast te trekken. (Ik zou er wel iets onder dragen) Pimp deze outfit op door bv krulspelden in je haren te draaien, een knuffel mee te nemen, of een toilettas te vullen met bv maskertjes. Je kan zelf ook een maskertje op schminken. Een extra aanvulling bij deze outfit zijn pantoffels. Knip bij oude sloffen de onderkant er uit. Dan kan je je schoenen er onder dragen. De sloffen schuiven nu over de schornen heen.

-De piraat is ook altijd leuk. Nodig: Een oude spijkerbroek, stukje kant, en/of goud band, textiellijm. en een witte blouse. (Wij hadden altijd veel kapotte spijkerbroeken liggen, dus die kon ik van de stapel af pakken) Knip de spijkerbroek onderaan ongeveer 10cm in. De broek krijgt nu zwierende pijpen. De blouse kan je oppimpen door aan de kraag een stuk kant te lijmen. Evt nog versierd met goud band. (vast naaien kan ook) Deze outfit kan je afmaken met bv schmink, een zakdoek om het hoofd, of met "gouden" kettingen.

                                                                         

Hopelijk heb je iets aan mijn tips, maar heb je nog meer advies nodig dan mag je altijd contact op nemen. Ideeen genoeg hier! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.